https://www.kklasserotterdam.nl/ranglijst-en-uitslagen/uitslagen-seizoen-2020-2021https://www.kklasserotterdam.nl/ranglijst-en-uitslagen/uitslagen-seizoen-2020-2021

Verwarde man gaat in de Hoornse haven aan de haal met een zeiljacht

 

Hoorn – Een verwarde man heeft maandagochtend voor commotie in de haven van

Hoorn gezorgd. Hij sprong rond 10 uur op een onbeheerd zeiljacht en voer zo’n 700 meter

over het Markermeer naar een verderop gelegen steiger. (NHD

28-10=2019 nieuwsbron :https://www.nauticlink.com

 

Vaarexamens vol tot nieuwe jaar, hoewel een CBR-praktijkexamen voorlopig toch onwaarschijnlijk wordt geacht

 

Amsterdam – Tot het nieuwe jaar kan niemand in Nederland meer examen doen voor het vaarbewijs. Vanwege de vele aanmeldingen is er geen enkele plek meer vrij. Dat zegt Ben Ros, directeur van Vaarbewijsopleidingen (VBO). De afgelopen twee maanden zijn twee tot drie keer zoveel Klein Vaarbewijzen aangevraagd als normaal. Een vaarexamen wordt op locatie op een computer afgenomen.

De stop tot januari komt doordat het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) vanaf het nieuwe jaar over de vaarexamens voor kleine boten gaat. Ze zijn dan niet meer in handen van VAMEX, de instantie die de examens nu afneemt.

Mensen zijn bang voor hogere kosten en moeilijkere examens en schrijven zich daarom nu nog snel in. In augustus zouden soms dagelijks maar liefst achthonderd examens afgenomen zijn. “Maar mensen zijn ook bang dat het CBR voor het eerst een praktijkexamen introduceert,” aldus Ros. “Dat maakt mensen huiverig, maar ik geloof nooit dat het praktijkonderdeel er komt.” (Het Parool, www.watersportcursussen.nl)